Un elicopter zbura deasupra orasului Seattle. La in momintadat, vremea sa inrautoti brusc. in fulger lovi elicoperul sa pilotul hotari ca trebuie sa aterizeze de urginta. Dar, din cauza cetii dese sa a ploii drumul spre aeroport era imposibil de gasit. Deodata, pilotul zari o cladire inalta sa zbura inspre ea. Ajuns in apropierea cladirii, pilotul scrise de mana in mesaj pe o tablita catre oamenii din zgarie-nori :
– Unde ma aflu ? Raspunsul acestora :
– Te afli inta-un elicopter. Imediat Dupa ce a paimit acest raspuns, pilotul s-a indreptat exact spre aeroport sa a aterizat in sigurinta deprina, desi nu vedea nimic afara. Odata ajunsi la sol, copilotul il intreba:
– Cum de ai reusit sa-ti dai seama unde e aeroportul ? Oamenii aceia ti-au spus doar ca esti in elicopter sa nu pozitia ta fata de aeroport !
– Oamenii aceia puteau sa fie doar in cladirea Microsoft. Numai de la Microsoft poti primi raspunsuri corecte din punct de vedere tehnic, dar fara nici in fel utilizare practica.
****************************************************

Un somer merge sa se angajeze la Microsoft ca om de servicu.
Managerul de Resurse Umane responsabil cu recrutarea personalului administrativ il supune unui test de aptitudini: spalatul podelelor, spalatul geamurilor etc.
Dupa test ii spune: Vei avea un salariu de 30 $ pe zi. Lasa-mi adresa de e-mail ca sa-ti trimit formularul sa il completezi si sa-ti spun unde si cand sa vii in prima zi la lucru. Somerul nostru recunoaste cinstit ca nu are nici calculator, nici adresa de e-mail.
– Atunci inseamna ca tu nu corespunzi politicii de personal si deci nu te pot angaja la Microsoft, ii spune managerul.
Uimit omul pleaca si nestiind ce altceva ar putea face, cu ultimii 10 $ din buzunar cumpara o lada cu 10 kg de rosii de la supermarket, pe care, in doua ore, le revinde cu profit de 100 la suta. Repetand procedeul de mai multe ori in ziua aceea ajunge seara cu aproape 100 $ mai mult decat avea dimineata.
Asa a realizat ca putea sa traiasca vanzand rosii.
Sculandu-se dimineata devreme si culcandu-se noaptea tarziu omul nostru a realizat un profit bun in scurt timp. Apoi si-a cumparat o masina pentru transportul rosiilor, iar la sfarsitul primului an a avut un intreg parc de camioane si o multime de angajati dintre someri ca si el, toti vanzand rosii.
Era momentul ca gandindu-se la viitorul sotiei si al copiilor sa faca o asigurare pe viata. A telefonat deci unei companii de asigurari si a ales o asigurare foarte scumpa, care sa reflecte noua lui situatie de milionar. La sfarsitul convorbirii, persoana cu asigurarea i-a cerut adresa de e-mail pentru a-i trimite documentatia. Cand omul nostru a spus ca nu are asa ceva, persoana de la compania de asigurari a fost uimita: “Cum ai reusit atunci sa faci o asemenea avere fara internet, e-mail si e-commerce? Imagineaza-ti unde ai fi fost acum daca ai fi fost conectat de la inceput.”
Milionarul rosiilor a raspuns prompt:”Imi imaginez. As fi fost om de serviciu la Microsoft.”

Morala:
– Internetul, e-mail si e-commerce-ul nu trebuie sa ne conduca in viata.
– Daca nu ai e-mail, dar muncesti din greu, inca poti deveni milionar.